09 nov, 21:30
2015
Algemeen
Herman Peters

De Parel van Sint Anthonis officieel geopend.

Een nieuw initiatief is vrijdag van start gegaan met de opening van De Parel van Sint Anthonis. De Parel is een opvanghuis voor zorgvragers die tijdelijk in dit huis kunnen verblijven zodat hun mantelzorger even ontlast wordt. Hij of zij kan dan de dingen doen die zijn blijven liggen door de intensieve zorgverlening of even gewoon weer op adem en kracht komen. Mantelzorg voor een naast kan nl heel intensief zijn en vraagt soms 24 uur per dag waakzaamheid en zorg.

Op indicatie van de huisarts mogen zorgvragers tot 6 weken lang verblijven in de Parel. De zorg wordt in de Parel volledig verleend door vrijwilligers. Thuiszorginstelling en de huisarts zorgen waar nodig voor de professionele hulpverlening.

De Parel heeft een heel huiselijke sfeer zodat de logé zich zoveel mogelijk thuis kan voelen. De mantelzorg kan intussen weer energie opdoen. Kent u iemand die zorg nodig heeft en waar de mantelzorger tijdelijk hiervoor net in staat is neem dan contact op met huisarts, steunpunt mantelzorg of rechtstreeks met de Parel.

Wilt u misschien ook bijdragen of helpen bij dit mooie initiatief, er is nog behoefte aan vrijwilligers.! Voor meer info: www.deparelvansintanthonis.nl