23 apr, 19:45
2014
Algemeen
Ingezonden

Plastische borstreconstructie in Maasziekenhuis

BEUGEN - In Maasziekenhuis Pantein is het sinds kort mogelijk om bij patiënten, die een borstbesparende operatie of een borstamputatie ondergaan direct een borstreconstructie uit te voeren. Deze reconstructies worden uitgevoerd door plastisch chirurgen van het Radboudumc. Op die manier krijgen patiënten in de regio Land van Cuijk/Noord-Limburg academische zorg dichtbij huis.

Tijdens de borstbesparende operatie, voert de plastisch chirurg meteen een reconstructie uit. Dit biedt voor de patiënt meerdere voordelen: de borstvorm wordt beter behouden en er treedt tijdens de bestraling minder vervorming op. Ook is een aanvullende ingreep vaak niet meer nodig, waardoor het genezingsproces beter verloopt.

Overleg Voor vrouwen die de afgelopen jaren een borstoperatie hebben ondergaan in het Maasziekenhuis, wordt het vanaf mei mogelijk om met plastisch chirurgen in gesprek te gaan over een borstreconstructie. Ook vrouwen uit de regio Land van Cuijk/Noord-Limburg die niet in het Maasziekenhuis zijn geholpen voor hun borstamputatie, kunnen zich dan melden via telefoonnummer: 0485 - 84 55 26. Wanneer patiënten een borstreconstructie met lichaamseigen weefsel willen ondergaan, dan wordt de ingreep in het Radboudumc uitgevoerd. De controles worden in Boxmeer uitgevoerd.

Academische zorg dichtbij Maasziekenhuis Pantein en het Radboudumc werken samen in een netwerk. Hierdoor kunnen patiënten voor complexere ingrepen steeds vaker in het ziekenhuis in hun eigen omgeving worden geholpen. De afdeling plastische chirurgie van het Radboudumc heeft veel expertise op het gebied van borstreconstructies, waarbij patiënten de mogelijkheid wordt geboden met verschillende technieken een reconstructie te ondergaan.

Informatieavond Op maandag 12 mei is er bij Maasziekenhuis Pantein een borstinformatieavond. Behalve algemene informatie wordt ook specifiek ingegaan op de plastische borstreconstructie. Hiervoor kunnen mensen zich inschrijven via de website van het ziekenhuis: Maasziekenhuispantein.nl/voorlichtingsavonden