Platform Gehandicapten Sint Anthonis

“Samen aan tafel” het thema in de week van de toegankelijkheid
25 September 2017
Van 1 oktober tot en met 7 oktober is het de Nationale Week van de Toegankelijkheid. In deze bijzondere week wordt nationaal aandacht gevraagd voor alle zaken waarmee mensen met een beperking regelmatig te maken hebben.
Het Platform Gehandicapten Sint Anthonis (PGSA) organiseert in het kader hiervan, op 7 oktober van 10.30 – 14.30 uur, een informatiebijeenkomst over allerlei zaken die met geld te maken hebben. Deze gaat plaatsvinden in Het Wapen van Wanroij, Kwikstraat 6 te Wanroij.
Het PGSA heeft deze bijeenkomst “Samen aan Tafel” genoemd omdat het vooral geen moeilijk gebeuren moet worden maar juist laagdrempelig en eenvoudig te begrijpen. Gewoon samen aan tafel praten over de problemen die je zoal tegen komt.
Het platform richt zich met deze bijeenkomst op iedereen die vragen of problemen heeft op dit gebied. Het maakt niet uit of deze problemen voortkomen uit het feit dat je moeilijk kunt lezen, moeite hebt met de pc, een lichamelijke, psychische, verstandelijke of zintuiglijke beperking hebt.
Natuurlijk zijn ook verwanten, hulpverleners en verder iedereen die belangstelling heeft of vragen op dit gebied, van harte welkom.
Zaken die op deze dag aan de orde komen zijn o.a. : bewindvoering, erfrecht, zelfstandig kunnen bankieren, wie kan je helpen als je het zelf niet meer kunt, Ik kan niet goed met mijn geld omgaan wie helpt mij, wie helpt mijn zoon/dochter als ik er niet meer ben etc.
Op deze dag wordt er voorlichting gegeven door onder andere Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen, Notaris Teeuwen, bewindvoerderskantoor K&K, de WMO adviseur van de gemeente Boxmeer en Sint Anthonis en een kantonrechter. Naast een stuk algemene informatie is er ook gelegenheid die dag om specifieke privé-vragen in een 1 op 1 situatie te stellen.
Deze dag is helemaal gratis, ook de lunch. Het enige wat u hoeft te doen is u aan te melden.
Aanmelden kan t/m donderdag 5 oktober bij : Corrie Schilderink tel. 06 2340 4489 / corrie.schilderink@gmail.com
Het Wapen van Wanroij is goed toegankelijk voor rolstoelers en er is een ringleiding aanwezig voor slechthorenden. De zaal is open vanaf 10.00 uur.
Het Platform Gehandicapten Sint Anthonis nodigt u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.
Contactgegevens
Platform Gehandicapten Sint Anthonis
Randweg 123
5845CX Sint Anthonis

Geadopteerd door: