Stichting Voedselbank Land van Cuijk

2750 Pakken Koffie voVoedselbanken Land van Cuijk en Noord-Limburg gearriveerd!
12 Februari 2016
Vandaag heb ik als secretaris van de Lions Land van Cuijk en Overmaze, 1950 pakken Douwe Egberts pakken koffie (de overige 800 gaan naar de Voedselbank Noord-Limburg; Gennep en Mook) mogen overhandigen aan Marcel Jacobs, één van de vrijwilligers van de Voedselbank Land van Cuijk. Hij is coördinator van het opslagdepot in Rijkevoort. Marcel reageert erg enthousiast, want zonder de Lions inzamelactie van DE punten (in ruil voor koffie) van afgelopen december, zou er geen koffie voorkomen in het voedselaanbod, zo zegt hij.
Marcel legt uit dat hij zo’n 3-4 dagen in de week met activiteiten rondom de Voedselbank in de weer is samen met nog een aantal andere vrijwilligers. Dit varieert van het halen van voedsel uit het distributiecentrum in Tilburg tot het opslaan, uitsorteren en klaarzetten in Rijkevoort en het dan weer distribueren voor en naar de uitgiftepunten van Boxmeer, Cuijk, Grave en Mill. Daarnaast vindt hij ook nog tijd om allerlei bijzondere voedselaanbiedingen te signaleren en verkrijgen en dit alles natuurlijk binnen de gestelde eisen van de Voedsel en Warenautoriteit, want voedselveiligheid is vanzelfsprekend ook bij de Voedselbank aan de orde.
Als laatste krijg ik nog een hele hoop nieuwe DE punten in de hand gedrukt, die hij alweer bij elkaar heeft weten te verzamelen, in de hoop dat wij met onze Lions club wederom in december dit jaar onze actie voor de Voedselbank zullen herhalen. Oh jee, amper bevrijd van een DE punten telblindheid of de bal ligt alweer in ons veld…Marcel, het zal niet aan mij liggen, ik ben al om, nu nog hopen dat Douwe Egberts en de rest van mijn Lions collega’s het ook weer zien zitten?!
 
Contactgegevens
Stichting Voedselbank Land van Cuijk
Zwaardvegersstede 5
5431ZG Cuijk

Geadopteerd door: