18 mrt, 19:52
Nieuws

Vijf tieners opgepakt voor gewelddadige mishandelingen in Cuijk

De politie heeft vijf tieners opgepakt die worden verdacht van meerdere gewelddadige mishandelingen in en rondom Cuijk. Het gaat om jongens tussen de veertien en achttien jaar oud.

“We kregen signalen dat jongeren uit Cuijk en omgeving zonder enige reden werden geslagen, geschopt en bedreigd. Vanaf dat moment kwam een jeugdgroep in beeld die voor veel overlast zorgde. De groep bestond uit ongeveer tien jongeren in de leeftijd van veertien tot achttien jaar. De meeste jongeren kwamen uit Cuijk of omliggende dorpen“, aldus de politie.

De groep zou verantwoordelijk zijn voor mishandelingen tussen augustus en oktober vorig jaar. Deze week zijn een 14-jarige jongen uit Cuijk, een 17-jarige jongen uit Haps en nog twee 18-jarige jongens uit Cuijk aangehouden. Donderdag werd nog een 17-jarige jongen uit Cuijk aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

'Van kwaad tot erger'
De politie legt uit dat ze in 2020 signalen kreeg dat er een groep aan het afglijden was 'van kwaad tot erger'. "Het begon met baldadigheid, als snel werd het openlijk geweld en mishandelingen. Die andere jongeren van de groep pleegden geen strafbare feiten, maar zorgden wel voor overlast zoals intimiderend en asociaal gedrag, rondhangen, schreeuwen en baldadigheid", legt en woordvoerder van de politie uit.

De vijf tieners zijn gehoord. Een deel van de jongens heeft al bekend.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »