Platform Gehandicapten Sint Anthonis

Platform Gehandicapten onthulde eerste bankjes in Wanroij en Landhorst
28 Mei 2017
Zaterdag 20 mei werden in Wanroij twee bankjes onthuld van het PGSA bankjesproject. Dit bankjesproject is een aanvulling op het boekje met wandelroutes voor mensen met een beperking dat het PGSA in 2016 presenteerde. Het boekje bevat 12 wandelroutes verdeeld over alle kerkdorpen van de gemeente Sint Anthonis. Wat al snel gemist werd aan deze routes waren voldoende rustbankjes. Vanuit het idee dat een rustbankje niet alleen geschikt is om te rusten maar ook een ideale ontmoetingsplek in de eigen buurt is en op die manier de leefbaarheid van de dorpen bevordert, ging het PGSA aan de slag om dit te realiseren.
Een unieke samenwerking ontstond: medewerkers van de houtwerkplaats van Bronlaak De Seizoenen maken de bankjes met hout uit onze eigen gemeentelijke bossen. Zij gaan ook de komende jaren ook het onderhoud verzorgen. De gemeente werkte mee om dit te realiseren en medewerkers van de gemeentewerf zorgden voor een goede ondergrond. Ook de Dorpsraden werden er bij betrokken en het PGSA ging op zoek naar sponsoren om het project financieel mogelijk te maken.
Dit is gelukt en de komende tijd worden er meer dan 20 bankjes gemaakt en geplaatst. Op elk bankje komt (indien gewenst) de naam van de sponsor te staan.
In Wanroij is op het Tijsplein een bankje onthuld geschonken door Zorgbelang Brabant. Op het speelveldje bij de Sikkelstraat is een bankje geplaatst gesponsord door de Dorpsraad van Wanroij.
In Landhorst, op de hoek Snavelbies/De Quaiweg staat een bankje gesponsord door Groei en Bloei Land van Cuijk. Een tweede bankje voor Landhorst staat al klaar voor plaatsing. Dit bankje is geschonken door Rotary Land van Cuijk.
Het PGSA bedankt alle sponsoren, de gemeente Sint Anthonis en medewerkers van Bronlaak voor dit prachtige resultaat.
Contactgegevens
Platform Gehandicapten Sint Anthonis
Randweg 123
5845CX Sint Anthonis

Geadopteerd door: