zondag 12 dec
Vogelexcursie rond de Kraaijenbergse Plassen in Beers door IVN de Groene Overlaat Cuijk Kraaijenbergse Plassen Beers
Van:
zondag 12 dec 2021
10:00
Tot:
zondag 12 dec 2021
12:00
Kraaijenbergse Plassen Beers

Vogelexcursie rond de Kraaijenbergse Plassen in Beers door IVN de Groene Overlaat Cuijk

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

IVN De Groene Overlaat organiseert op zondag 12 december 2021 een vogelexcursie rond de Kraaijenbergse Plassen in Beers.
Jaarrond zijn de Kraaijenbergse Plassen een uitstekend leefgebied voor standvogels maar in deze tijd van het jaar verblijven er ook overwinterraars zoals de, grote zaagbek met zijn lange dunne snavel. Of het nonnetje met zijn zwart-witte kleuren. Ook zullen er vele soorten ganzen te bewonderen zijn. Misschien zien we het fel blauw-oranje gekleurde ijsvogeltje of de geoorde fuut (zie foto, gemaakt door Peter Loeffen Beers) die zich al in zijn winterkleed laat zien? Je weet het nooit, laat je maar verrassen.
Excursieleider Louis Geraets is een vogelkenner bij uitstek en laat mogelijk een nieuwe wereld voor je opengaan.
De Kraaijenbergse Plassen bestaan uit ruim 475 hectare water, omzoomd door 200 hectare oevers die zijn ingericht als natuurgebied. Het grootste gedeelte ligt in de huidige gemeente Cuijk.
Voorheen werd de grond gebruikt voor agrarische doeleinden maar in de periode van 1968 tot 2014 zijn er door zandwinning plassen ontstaan die door natuurbeleid veranderd zijn in een natuurgebied dat zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld als toeristische trekpleister én vogelverblijf bij uitstek. De excursie wordt te voet afgelegd in het zuidwestelijke gedeelte van het plassengebied.
De excursie is op zondag 12 december 2021 van 10.00 tot 12.00 uur. Omdat het aantal deelnemers aan deze excursie beperkt is dien je je vooraf aan te melden. Dat kan tot en met woensdag 8 december op het volgende e-mailadres: natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl; je krijgt uiterlijk donderdag 9 december bericht of je kunt deelnemen en waar het verzamelpunt is. Heb je een verrekijker, breng hem zeker mee. Zo niet, dan kun je er van ons een lenen.
Het deelnemen aan de excursie is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Voor meer informatie bel 06-14641745.


Bekijk op kaart