IVN Cuijk De Groene Overlaat

Paddenstoelen: Helden van de herfst
27 September 2017
Paddenstoelen: Helden van de herfst

We zien ze al volop, de "Helden van de natuur". Door veranderingen in het klimaat en de natte weersomstandigheden wat vroeger dan gebruikelijk.
Ga eens gewapend met een vergrootglas, een spiegeltje en misschien een fototoestel, een “fotomobieltje” kan ook, naar het bos en kijk goed om je heen. Je vindt ze vast en zeker, van groot tot klein, mooi gekleurd, of misschien niet.
Aan de onderzijde is met een spiegeltje goed te zien of het een plaatjes- of buisjeszwam is; een belangrijk determinatiekenmerk.
Maar wat is de naam? Met een paddenstoelengids, de loep, het spiegeltje kom je een heel eind. Kom je er niet uit, dan kan een paddenstoelenspecialist van een IVN afdeling misschien hulp bieden. Foto's van de paddenstoel zijn dan een handig hulpmiddel.
Veel afdelingen van het IVN organiseren natuurexcursies gedurende het hele jaar. Ervaren natuurgidsen gaan met je op pad en de komende maanden kom je zeker paddenstoelen tegen.
Het Land van Cuijk heeft 3 IVN-afdelingen: IVN De Groene Overlaat in Cuijk, IVN De Maasvallei in Boxmeer en IVN Grave. Op de websites van deze afdelingen zijn de wandelingen te vinden.
Voor meer informatie is de website van het IVN (Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid) erg handig: https://www.ivn.nl/paddenstoelen/herkennen. Hier kun je vinden wat eigenlijk een paddenstoel is, het nut van de paddenstoel als “puinruimer” in de natuur en het grote belang voor de mens als producent van antibiotica.
ivn
Contactgegevens
IVN Cuijk De Groene Overlaat
Vossehol 44
5431 LL Cuijk

Geadopteerd door:
Leden
Er zijn nog geen leden aangemeld.
Bent u lid van deze vereniging? Meld u snel aan en blijf op de hoogte! » Ik ben een lid