30 dec, 09:10
2015
Vakredactie
Financieel
Assurantiekantoor W. Verheijen en RegioBank

Goed verzekerd op ski-vakantie

Naar verwachting gaan veel Nederlanders komend seizoen op wintersportvakantie. Bent ook u van plan uw ski's onder te binden? Vergeet dan niet om u goed te verzekeren voor medische kosten. Hieronder enkele aandachtspunten.

Vervoer Ongevallen in wintersportgebieden kunnen duur uitpakken. Als u met een ski-brancard of sneeuwscooter van een sneeuwhelling gehaald moet worden, kost dat ongeveer 600 euro. Moet er een helikopter worden ingezet, dan kunnen de kosten oplopen tot 3500 euro. Een gipsvlucht naar huis bedraagt 1500 tot 2000 euro. Die kosten krijgt u met een standaard reisverzekering niet vergoed. Vermijd het risico en kies voor een wintersportdekking.

Ziekenhuiskosten In principe vergoedt uw basisverzekering medisch noodzakelijke kosten in het buitenland. Maar let op, u krijgt alleen het Nederlandse tarief vergoed. Tarieven in het buitenland kunnen veel hoger liggen. Voor de meerkosten kunt u zich wel bijverzekeren, bijvoorbeeld met een aanvullende zorgverzekering. Heeft u die niet, kies dan voor een wintersportdekking die ook medische behandelingen in het buitenland vergoedt.

Niet noodzakelijke kosten Als u een ongeluk krijgt, komt u in sommige landen al snel terecht in een privékliniek. Een diagnose en een urgente behandeling worden dan wel (deels) vergoed. Maar sommige luxueuze klinieken bieden ook behandelingen die niet medisch noodzakelijk zijn, zoals MRI-scans en niet-spoedeisende operaties. Die zijn lang niet altijd in uw belang en leveren geen beter herstel op. Los daarvan is het de vraag of u deze kosten vergoed krijgt, zelfs met een aanvullende verzekering of wintersportdekking. U kunt na de eerste noodzakelijke behandeling beter terugreizen naar Nederland, waar de zorg en de revalidatie goed op elkaar afgestemd worden.

Buiten de piste skiën Steeds meer ervaren skiërs vinden het een uitdaging om buiten de pistes te gaan skiën. Het is misschien een spannende ervaring, maar off-piste skiën is een stuk gevaarlijker dan van traditionele pistes afglijden. Als u dan een ongeluk krijgt, vergoeden veel verzekeraars de medische behandeling niet. Gaat u op wintersport en wilt u zich goed verzekeren? Check uw reisverzekering en neem zo nodig even contact op met ons kantoor.