26 okt, 16:03
2015
In de kijker
Anke van Dijk

t Raadhuis verzorgt alles in de puntjes

WANROIJ – Een drankje of ijsje op het terras, goede gerechten en altijd lekkere koffie. Bij restaurant ’t Raadhuis in Wanroij weten ze wat Brabantse verwennerij is. Of je nu een plekje zoekt aan de bar voor een speciaalbiertje of graag de catering verzorgd ziet van een feestje in eigen tuin. Van voetbalclub tot vaste klant en van zakenlunch tot bruiloftsgast. “Wij doen er alles aan om de mensen zich hier thuis te laten voelen”, aldus eigenaar Frans Cornelissen en vriendin Mariëtte Ossenblok.

Geschreven door: Anke van Dijk Roestvrij Taal Fotografie: Herman Peters

Voor het team van ’t Raadhuis is geen vraag te gek. Bijna elk verzoek voor bijvoorbeeld een feestje of activiteit is wat hen betreft mogelijk. “Wat je ook verzint: wij voeren het voor je uit”, aldus Frans Cornelissen. “En als je het lastig vindt om zelf met een goed idee te komen, dan kun je ons vertellen wat je voor ogen hebt. Wij bedenken dan de rest van a tot z. We kunnen indien gewenst ook de hele organisatie van je overnemen. Alles verzorgen tot in de puntjes; daarin zijn we sterk.”

Eén grote familie

’t Raadhuis bestaat acht jaar en heeft zich in die tijd goed op de kaart gezet. Dat komt door de inzet van het hele team, vinden Frans en Mariëtte. “Onze medewerkers vormen een hechte club”, zegt Mariëtte. “Het is leuk van gasten terug te horen dat ze dat merken wanneer ze hier binnenlopen. Onze mensen én de klanten: het voelt als één grote familie. En voor hen halen we alles in huis. Daarom zijn bij ons de mogelijkheden zo uitgebreid. Wil je een buffet organiseren? Vertel ons wat jouw gasten lekker vinden! Ook op ons wisselend menu is er volop keus in heerlijke maaltijden.”

Ieder wat wils

“Bovendien hebben we een wereldkaart met lekkere tapasgerechtjes”, vertelt Frans. “En natuurlijk ontbreekt de kaart voor bijzondere biertjes niet en het menu voor ijs, milkshakes en sorbets. ’t Raadhuis heeft voor ieder wat wils. Sinds kort kun je bij ons zelfs schotels afhalen. Denk aan vis-, sparerib-, kibbeling- en loempiaschotels.”

All you can eat

Voor degenen met de grote trek heeft ’t Raadhuis deze zomer een speciale actie. Tot eind augustus mag je namelijk op maandag, dinsdag en donderdag tussen 17.00 en 21.00 uur alles komen eten wat je op kunt. ‘All you can eat’ bestaat uit een onbeperkt vlees- (15 euro) of vismenu (12,50 euro), met huisgemaakte frites en heerlijke salades en sausjes. Voor kinderen tot 12 jaar zijn de menu’s 5 euro per persoon.

Bij elkaar gebracht

Mensen bij elkaar brengen, dat vinden Frans en Mariëtte mooi. Frans: “Een initiatief als dat van Bezoekwanroij.nl ondersteunen we om die reden van harte. Wij zijn deelnemer en hebben het gezelligheidskoor ÉgeWies geadopteerd. Daardoor hebben zij nu ook een gezicht op de site en kunnen ze gemakkelijk hun verenigingsnieuws plaatsen. Als klein dorp moet je er toch samen wat van maken. En daar is een virtueel dorpsplein in onze ogen uiterst geschikt voor.”