05 okt, 11:36
2015
Algemeen
Ingezonden

Venrayse Singelloop groeit uit tot een groot loopevenement.

Afgelopen zondag 4 oktober was het zover, na maanden van voorbereiding ging om 09:45 uur de 2e editie van de Venrayse Singelloop van start. Vorig jaar was de eerste editie met 749 deelnemers al een groot succes. Dit jaar overtrof echter het aantal deelnemers onze stoutste verwachtingen. Uit het grote aantal voorinschrijvingen, 750 hardlopers en 252 wandelaars, bleek al dat ons evenement binnen de gemeenschap leeft. Vandaag zijn er nog eens 195 daginschrijvingen bij gekomen zodat wij dit jaar op maar liefst 1.197 deelnemers uitkomen. In één woord geweldig.

Onze stichting heeft als doel mensen te stimuleren om te gaan bewegen. Naast de hardlopers konden dit jaar ook de wandelaars deelnemen aan ons evenement. De wandelaars hadden de keuze uit 2 afstanden t.w. 7,5 of 15 km. Uit het grote aantal wandelaars en de positieve reacties blijkt dat wij een juiste beslissing hebben genomen om dit onderdeel aan ons evenement toe te voegen. Dit jaar hebben in totaal 292 wandelaars mee gewandeld, een prima aantal voor het eerste jaar.

Minimaal 1/3 van het inschrijfgeld gaat naar ons goed doel. Dit jaar was het Jeugdsportfonds Venray weer het goede doel van onze stichting. Jeugdsportfonds Venray geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot en met 20 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Na afloop hebben wij een cheque van maar liefst € 7.500, = aan de organisatie van het Jeugdsportfonds Venray mogen aanbieden.

Een evenement van een dergelijke omvang kunnen wij natuurlijk niet organiseren zonder de steun van vrijwilligers. Ruim 140 vrijwilligers zijn vandaag en de afgelopen weken in de weer geweest om het evenement mogelijk te maken. Wij willen onze vrijwilligers dan ook hartelijk danken voor hun geweldige inzet en hopen dat wij het volgend jaar wederom op hun steun kunnen rekenen.

Een woord van dank is natuurlijk ook op zijn plaats voor onze sponsoren, vrienden van, Gemeente Venray en Provincie Limburg die ons met gelden, subsidie, materialen of diensten ondersteunen. Zonder deze ondersteuning kunnen wij geen evenement organiseren en zeker geen goed doel ondersteunen.

Ook in 2016 komt de Venrayse Singelloop weer op de kalender te staan. Noteer maar alvast de 3e editie van de Venrayse Singelloop gaat plaatsvinden op zondag 2 oktober 2016. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de Venrayse Singelloop kijk dan regelmatig op onze site www.venraysesingelloop.nl of volg ons op Facebook.